Realme GT bude mít jako jeden z prvních Android 12

Smartphone Realme GT by měl být jedním z vůbec prvních telefonů na světě, který může běžet na beta verzi nejnovějšího Androidu 12.

Model GT je vlajkovou lodí aktuálně nejrychleji rostoucí značky telefonů na světě. Loňské zařízení s názvem Realme X50 Pro bylo přitom v loňském roce jedním z prvních s podporou beta verze Androidu 11.

Tehdy Realme ve spolupráci s Googlem sbíralo zpětnou vazbu od uživatelů pro svoje rozhraní Realme UI 2.0, které bylo postaveno právě na platformě Android 11 Beta 1. Na tuto iniciativu letos naváže program Android 12 Developer Preview před představením zcela nového rozhraní Realme UI 3.0.

Vlajkový GT byl oficiálně uveden letos a běží na čipsetu Snapdragon 888. Kromě toho je vybaven chladicím systémem nové generace, AMOLED displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz nebo baterií s kapacitou 4 500 mAh. Tu je možné nabít pomocí 65W super rychlého nabíjení.

Novinka se na trhu objeví již brzy, přičemž Android 12 pro ni bude k dispozici prakticky okamžitě po jejím příchodu na trh.

Zveřejněno: 24. 05. 2021