Recenze telefonu Vivo Y70 128 GB

Moderní chytrý telefon střední třídy Vivo Y70 přichází se 128 GB vnitřní paměti. První, co vás na něm zaujme, jakmile jej zapnete, je skvělý displej AMOLED s rozlišením 2400×1080 pixelů s poměrem stran 20:9. A jak lze čekat, spolupracuje s operačním systémem Android 10.

A když jsme u technických parametrů, pak doplníme, že telefon pohání osmijádrový procesor Snapdragon 665 taktovaný na frekvenci 1,8 GHz. Paměť RAM má kapacitu 8 GB. O co nejdelší výdrž se stará baterie s kapacitou 4100 mAh a telefon podporuje 33W nabíjení.

Zmíněnou interní paměť o velikosti 128 GB lze rozšířit kartou microSD. Telefon má na zadním čele trojitý fotoaparát 48 Mpx + 2 Mpx + 2 Mpx s LED bleskem a disponuje i přední 16Mpx kamerou, která je umístěna ve „výkusu“ displeje. Telefon má i čtečku otisků prstů, podporuje Wi-Fi, Bluetooth, GPS nebo NFC. Co se týče propojení, najdete tu USB-C a 3,5mm jack pro připojení sluchátek.

Jaký je v ruce a při práci?

Tenká stavba telefonu umožňuje snadné a pohodlné držení bez toho, že by vám tenký rám nějak vadil při držení vás „řezal“ do prstů nebo se snažil z ruky vyklouznout. Co oceníte zcela jistě, je perfektní AMOLED displej se širokými náhledovými úhly a perfektním kontrastem, a co více, i čtečku otisku prstů. Ta usnadňuje a urychluje přihlášení se k telefonu bez nutnosti zadávat stále dokola otravná hesla. Ovšem, má to výjimku, po zapnutí telefonu nebo resetu musíte jednou heslo zadat (když před tím aktivujete SIM kartu PIN kódem), a následná přihlášení pak už realizujete přiložením prstu na čtečku.

Rozlišení displeje je jek stvoření pro přehrávání videí ve vyšších rozlišeních, ale perfektně spolupracuje se zadní trojicí fotoaparátů, které v širokém rozsahu přiblížení umožňují záznam videí až ve formátu 4K (UHD) při 30 snímcích za sekundu. Hlavní fotoaparát má 48 Mpx a světelnost f/1,8. Makro objektiv má rozlišení 2 Mpx a světelnost f/2,4. Trojici doplňuje hloubkový 2Mpx fotoaparát se světelností f/2,4. Vedle horního fotoaparátu pak najdete i LED blesk a při focení můžete využít spoustu předvolených schémat, ale také zajímavý panoramatický režim, který vás vede při „lepení“ snímků snímaných kolem vás – a po ukončení výběru okolí k focení – vytvoří panoramatický snímek. Ten může být horizontální nebo vertikální, pokud chcete třeba fotit nějakou budovu a „nevejde“ se vám do jednoho snímku.

Vzpomínám na doby, kdy jsme se u mobilních telefonů zabývali tím, zda se s telefonem lze dovolat a jaká je srozumitelnost. To se dneska předpokládá jako hotová věc, přesto musím říct, že spojování je hbité, zvuk hovoru vynikající na obou stranách linky, a i v hlasitém režimu nebudete domýšlet slova a volaný vás nebude stále prosit o opakování toho, co jste právě řekli. Telefon tedy předá skvostně to, co jste namluvili na druhou stranu linky, a to, co mu dodá operátor zase převede do reproduktoru. Pokud není linka kvalitní, telefon za to nemůže – a máme jen jedu radu. Zavolat znovu, protože se linka „postaví jinudy“ a zvuk bývá napodruhé mnohem lepší.

Chválíme i velmi rychlé zabudované 33W dobíjení a i hbitost samotného telefonu, kdy nemusíte čekat na odezvu při volbě nějaké aplikace. Stejně tak chválíme i dostatečně velkou paměť, 128 GB je znát – a tak nemusíte ihned pořizovat rozšiřující microSD kartu.

A ještě nás zaujaly takové maličkosti, jako třeba aktivace zadní svítilny v blesku LED zatřesením telefonem. Těch gest najdete v telefonu celou řadu – a časem při jeho běžném používání si na ně zvyknete – a jiný telefon už nebudete chtít. K oblibě tohoto telefonu může přispět i zajímavá cena, která byla v akci u Electroworldu o korunu méně než pět tisíc, což je o tisícovku méně, než je doporučená cena.


Hodnocení DigitálníDomácnosti.cz: Vynikající.

Shrnutí: Telefon Vivo Y70 se 128 GB paměti je skvělý a doporučeníhodný mobilní telefon střední třídy. Překvapí vás pohodným úchopem, skvělým displejem a čtečkou otisků. Za vynikající nápad považujeme nadstavbu operačního systému Android 10 (Funtouch OS 11), který činí mnohá nastavení mnohem snazšími, než byste čekali (nebo je hledali v hlubokých úrovních menu samotného Androidu). Cena za telefon je odpovídající tomu, co umí. Fotí skvěle, výtečně vymyšlená jsou gesta u telefonu, která usnadňují život s ním. A co se týče provedení, podívejte se na obrázky, myslíme si, že telefon bude vaším elegantním průvodcem.

Kam pro něj?


Pokud chcete získat podrobnější údaje a nechat si doporučit vhodné mobily, podívejte se určitě na e-shop ElectroWorld. Zde najdete mobily od základních až po ty pro náročné, ale i různé příslušenstvípro mobily, nebo třeba pouzdra a obaly. Všechny vaše objednávky vám Electro World připraví k odběru na 39 prodejnách nebo doručí kurýrem až do domu během 2–3 dnů od objednávky. Nákup z domova je jednoduchou záležitostí a zakoupené zboží můžete vrátit do 14 dnů v kterékoliv prodejně, případně zaslat zpět poštou. Stejně tak lze zboží bezproblémově reklamovat. 

Pokud máte nebo si pořídíte Věrnostní kartu Electro World, ušetříte hned dvakrát. Za prvé vybrané zboží lze nakoupit za speciální nižší ceny, a za druhé za každou transakci dostanete procenta zpět jako příspěvek na další nákup. Stačí vyplnit krátký formulář a můžete nakupovat výhodněji už teď. Že se to vyplatí, tak o tom svědčí přes půl milionu zákazníků. Síť Electro World se nyní zdvojnásobila a po převzetí K+B Expert nabízí možnost vyzvednutí na 39 prodejnách po celé ČR.

 

 

Zveřejněno: 19. 05. 2021