Rega slaví 50. výročí ve velkém stylu

Britský výrobce Hi-Fi komponent Rega slaví 50. výročí ve velkém stylu. Dalším modelem, který sobě a svým zákazníkům nadělila, je výroční verze populárního gramofonu Planar 3.

Rega byla založena v roce 1973 a Planar 3 patří k jejím nejoblíbenějším (a také nejoceňovanějším) produktům. Rega Planar 3 50th Anniversary Edition přebírá některé prvky z dražších modelů. K novým prvkům (v porovnání s klasickou variantou Planaru 3) patří přenoska Exact MM či zdroj energie Neo PSU Mk2, který je netypicky externí a většinou je dodáván jako extra příslušenství.

Součástí gramofonu je také raménko RB330 a skleněný talíř, které ale najdeme také na klasické variantě gramofonu. A kromě toho se majitelé dočkají také hliníkové plakety na okraji těla zařízení, která informuje o tom, že jde o speciální edici k 50. výročí.

Zajímavé je, že přestože se jedná o verzi výroční, rozhodně nejde o limitovanou edici. Tedy, ona trochu limitovaná je, i když ne počtem, pouze časem – poslední možnost zakoupení totiž bude v prosinci 2023.

Zveřejněno: 15. 05. 2023