Rotel uvádí integrovaný zesilovač RAS-5000

Hi-Fi komponenty jsou stále v kurzu, byť se dnes výrobci stále častěji pouštějí do vod, které kombinují analog a digitál. A přesně to je i případ nového integrovaného zesilovače od Rotelu.

Rotel RAS-5000 je pěkně všestranný integrovaný zesilovač, který má na první pohled vcelku minimalistický design, tedy až na displej, který vévodí přednímu panelu. Z hlediska onoho digitálu zde máme k dispozici na výběr spoustu alternativ pro streamování, jako jsou Tidal, Spotify Connect, Apple AirPlay 2 nebo Google Cast. Těšit se můžete i na bezdrátové přehrávání ve vysoké kvalitě díky podpoře kodeku aptX HD.

Součástí zařízení je digitálně-analogový převaděč (DAC) od společnosti ESS, přičemž samotný zesilovač podporuje hudbu v kvalitě 24 bitů / 192 kHz a také soubory MQA. Po stránce konektivity disponuje Rotel RAS-5000 taktéž širokými možnostmi včetně HDMI ARC, USB vstupu nebo koaxiálního, optického a RCA připojení. Za výkonný integrovaný zesilovač Rotel RAS-5000 zaplatíte v přepočtu cca 73,5 tisíce korun.

Zveřejněno: 16. 11. 2023