S Wi-Fi 6 vám pomohou routery Mercusys

Wi-Fi 6 neboli 802.11ax je standard Wi-Fi, který funguje již nějakou dobu, nicméně ne každý má doma síťové vybavení, které je s tímto standardem kompatibilní.

Rychlé a stabilní připojení pro více zařízení současně vám pomohou zajistit například routery značky Mercusys, která se vyznačuje skvělým poměrem ceny a výkonu. Konkrétně se jedná o dva modely, Mercusys MR70X (na úvodním obrázku) a MR80X, které uživatelům přinášejí celkovou přenosovou rychlost až 1800, respektive 3000 Mbit/s, a to ve dvou frekvenčních pásmech.

K dispozici jsou technologie OFDMA a MU-MIMO, které s sebou přinášejí až čtyřikrát větší kapacitu než klasické routery předchozích standardů. Díky tomu lze zvýšit efektivitu a propustnost sítě pro příchozí i odchozí data.

K dalším prvkům obou routerů patří čtveřice výkonných antén s technologií Beamforming, tedy modelování paprsku, která detekuje připojená zařízení v okolí a signál pošle přímo jim. Funkce BSS Color zase zvládne neutralizovat rušení od sousedních Wi-Fi sítí. Samozřejmostí je pak vysoká úroveň zabezpečení včetně šifrování WPA3.

Zveřejněno: 17. 07. 2023