Samsung Galaxy Tab A9 a A9+: tablety pro práci i zábavu

Společnost Samsung Electronics představila novou řadu tabletů Galaxy Tab A9 s bohatou funkční výbavou a rozumným poměrem ceny a výkonu. Nové tablety jsou k dispozici ve dvou velikostech, nabízejí výborný obraz i zvuk a bohaté možnosti konektivity.

Oba modely, Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+ lze snadno propojit se spoustou dalších zařízení. Mezi jejich největší přednosti patří vynikající displeje, v řadě Galaxy A dosud vůbec nejlepší, s úhlopříčkami 8,7 a 11 palců . Výborně se hodí pro sledování filmů či seriálů, ale také pro hraní her.

Filmovým fanouškům i hráčům lze doporučit větší model Galaxy Tab A9+ s obnovovací frekvencí 90 Hz. Výborný zvuk zaručuje audiosystém se čtyřmi reproduktory a podporou Dolby Atmos. Nechybí připojení 5G.

Menší model Galaxy Tab A9 nabízí dva reproduktory a připojení LTE.

Tablety Galaxy Tab A9 i A9+ zaujmou i výjimečným výkonem a rychlostí. Mají dosud nejvíce paměti i úložného prostoru v celé historii řady Galaxy Tab A, což znamená spoustu místa pro dokumenty, nejrůznější zdroje inspirace apod.

K tabletům určeným pro práci nebo studium samozřejmě patří i bezproblémový multitasking. V téhle oblasti si vede skvěle zejména model Galaxy Tab A9+, neboť podporuje systém Samsung DeX a zobrazení až tří oken na displeji současně . U všech modelů řady Galaxy Tab A lze nyní použít k ukládání obsahu na displeji funkci Screen Recorder , takže se k jakýmkoli zdrojům informací nebo inspirace můžete kdykoli vrátit.

O zabezpečení dat se u nové řady Galaxy Tab A stará osvědčená a oblíbená multifunkční bezpečnostní platforma Samsung Knox. Tabulka Security & Privacy Dashboard umožňuje uživatelům prohlížet a kontrolovat, co se s jejich daty děje. Díky funkci Private Share se data před sdílením šifrují. Uživatelé můžou při zasílání důležitých či důvěrných informací nastavit možnosti přístupu, datum expirace souborů a další parametry. Funkce Secure Wi-Fi zase umožňuje využívat tablety Galaxy Tab A9 či A9+ na cestách v libovolném prostředí bez obav z nezabezpečených Wi-Fi sítí. Veškerý internetový provoz se šifruje a systém nepovoluje přístup sledovacím aplikacím, takže můžete brouzdat internetem bez jakýchkoli obav z dotěrných pohledů.

Tablety se v poslední době staly důležitým zdrojem zábavy a učení i pro děti, pro něž je určený systém Samsung Kids – s ním se můžou do digitálního světa pustit v naprostém bezpečí. Stačí pár kroků v nastavení a rodiče či pověření dospělí můžou sledovat, co děti na tabletu dělají, nastavit možnosti přístupu, vytvářet dětské profily, omezit čas na hraní apod. Kromě toho děti najdou přímo v tabletu spoustu zajímavého obsahu, co se zábavy i informací týče.

Dostupnost a doporučené maloobchodní ceny

Tablety řady Galaxy Tab A9 budou v České republice k dispozici v průběhu prosince 2023 ve grafitové a stříbrné barevné variantě . Doporučené maloobchodní ceny byly stanoveny následovně:

Galaxy Tab A9+ 5G 128 GB: 8.699 Kč

Galaxy Tab A9+ 5G 64 GB: 7.399 Kč

Galaxy Tab A9+ Wifi 64 GB: 6.199 Kč

Galaxy Tab A9 LTE 64 GB: 5.499 Kč

Galaxy Tab A9 Wifi 64 GB: 4.499 Kč

Zveřejněno: 25. 10. 2023