Samsung má evidentně problémy s výrobou microLED TV

Plán Samsungu na uvedení nových a menších microLED televizorů ještě v letošním roce se nejspíš nenaplní – jihokorejský gigant má totiž v tomto směru problémy s výrobou.

Zdroje portálu DigiTimes uvádějí, že kvůli technickým problémům ve společnosti Samsung Display budou očekávané microLED TV o úhlopříčkách 88, 99 a 110 palců odsunuty někdy na rok 2024, možná i 2025. Výroba středně velkého modelu přitom měla začít už ve druhém čtvrtletí letošního roku, což se ale pravděpodobně nestalo.

U 88palcového modelu je prý zdržení nasnadě – zdroje blízké výrobci totiž uvádějí, že jednotlivé LED čipy jsou v tomto případě velice malé (mají mezi 34 a 85 mikrometry) a na 88palcovou obrazovku je potřebné naskládat jich 11,3 milionu. Na přesná místa, jen 0,44 mm od sebe. Není proto divu, že při výstupní kontrole je spousta těchto čipů označena jako chybná.

Samsung tvrdí, že jeho chystané microLED televizory budou podporovat 20bitovou hloubku v šedé škále, budou mít velmi vysoký jas a zlepší se také úroveň barev.

Zveřejněno: 07. 07. 2022