Samsung uvede 98palcovou 4K TV střední třídy

Samsung se v letošní řadě televizí chystá uvést 98palcovou 4K TV střední třídy Q80C, která bude vybavena 4K LCD panelem s LED lokálním ztmavováním.

Novinka bude přímo konkurovat srovnatelným modelům o stejné úhlopříčce od TCL a Sony, nicméně o zařízení jihokorejské značky toho zatím moc nevíme. Jedna z mála známých vlastností je podpora FALD (full array local dimming), tedy lokálního zmavování v plném rozsahu, jen počet zmavovacích zón zůstává zahalen tajemstvím.

Na evropské trhy a do USA i Kanady se novinka dostane někdy ve druhé polovině letošního roku, a to za cenu okolo 8 tisíc eur (do 200 tisíc korun). Díky použitým technologiím skutečně zdaleka nejde o nejdražší nabídku v této úhlopříčce. Televizor Samsung Q80C bude vybavený VA LCD panelem od divize společnosti TCL CSOT.

Řada Samsung Q80C bude podle informací portálu FlatpanelsHD k dispozici ještě v úhlopříčkách 50, 55, 65, 75 a 85 palců, nicméně ceny menších modelů zatím známé nejsou. Vše samozřejmě poběží na operačním systému Tizen, tentokrát ve variantě 7.0.

Doplňkové foto: FlatpanelsHD

Zveřejněno: 17. 04. 2023