Sencor má nové radiopřijímače DAB+

Popularita digitálního rozhlasového vysílání DAB+ roste, jak dokumentuje jeho poslechovost podle výsledků Radioprojektu za I. a II. čtvrtletí 2021, kdy v České republice tuto možnost využívá na 10,6 procenta posluchačů. Na zvýšený zájem o tuto platformu reaguje Sencor uvedením nových modelů DAB+ radiopřijímačů. Nabídku na vánoční trh tak rozšiřuje o přenosný model SRD 7757 a mikrosystém SMC 5700WDB.

Průzkum Radioprojekt, uskutečněný společnostmi STEM/MARK a MEDIAN, jasně ukazuje rostoucí oblibu digitálního rozhlasu, a tak není překvapením, že jsme se v závěru roku dočkali spuštění nové stanice Český rozhlas Pohoda, kterou lídr digitálního rozhlasového vysílání v ČR reagoval na vypnutí stanice ČRo Dvojka na středních vlnách. Pro své nejstarší a nejvěrnější posluchače připravil náhradu právě v podobě programu ČRo Pohoda, který kromě DAB+ na kanálu 12C (Čechy) a 12D (Morava) bude distribuován i on-line a přes DVB-T2 vysílání.

Právě, ale nejen, pro posluchače této stanice by měl být ideálním modelem nový přenosný Sencor SRD 7757 v černé nebo bílé barvě. Jde o digitální podobu klasického a po generace oblíbeného „přenosného rádia“. Sencor SRD 7757 kromě příjmu v DAB+ formátu dovoluje poslouchat vysílání v pásmu FM. Přístroj podporuje i zobrazování doprovodných obrázků na 2,4palcovém barevném LCD displeji, které ulehčují identifikaci jak stanice, tak vysílaného programu nebo hudby, pokud tuto informaci provozovatel stanice poskytuje. Zpracovat umí také RDS informace a do jeho paměti lze uložit deset stanic DAB+ a deset stanic FM. Disponuje také technologií Bluetooth a díky integrovanému USB slotu a slotu na micro SD kartu můžete nejen poslouchat stream, ale i přehrávat vlastní soubory uložené na kartě. Pro připojení sluchátek je k dispozici 3,5mm konektor. Celkový výstupní výkon reproduktoru je 1,5 W (RMS), pro napájení slouží micro USB konektor a na vestavěnou Li-Ion baterii Sencor SRD 7757 funguje až jedenáct hodin přehrávání. Při rozměrech 165 × 92 × 43 mm je hmotnost zařízení jen 300 gramů.

Zveřejněno: 26. 11. 2021