Sharp chce uvést XLED LCD TV včetně 120“ modelu

Sharp se na veletrhu CES 2023 chystá uvést řadu LCD televizorů s LED podsvícením, které v jeho podání nesou marketingové označení XLED.

Japonský Sharp jistou dobu působil jako sebevědomá značka televizního odvětví, ale měl namále. Nakonec jeho většinu koupil čínský Foxconn, který se chce vrátit na trh ve velkém stylu. A to s řadou LCD televizorů střední třídy, jež budou označovány jako XLED.

Jako doposud bude nová řada spadat pod sérii Aquos. Zajímavé je, že název XLED jako první použila značka Vizio v roce 2017, aby od něj o dva roky později upustila. A to navzdory tomu, že pro svoje televizory i nadále využívala naprosto stejnou technologii.

Již nyní Sharp nabízí 65" XLED model na čínském trhu. Jeho součástí je IPS LCD panel se 4K rozlišením a 2 160 ztmavovacími zónami. Kromě toho se můžeme těšit také na podle Sharpu vůbec první 120palcovou LCD TV s miniLED podsvícením.

Podle výrobce společně s novými televizory dostaneme „výjimečný jas a vyjádření barev vytvořené miniLED podsvícením a technologií kvantových teček.

Zveřejněno: 04. 01. 2023