Signify WiZ Home Monitoring pro zabezpečení domácnosti

Signify doplňuje nabídku inteligentních svítidel WiZ o novou řadu produktů pro monitorování domácnosti. Ty jsou určeny pro bezproblémovou integraci osvětlení a zabezpečení. Systém WiZ tak zvyšuje pohodlí každodenního života pomocí svítidel, která dokážou simulovat vaši přítomnost a spouštět optické alarmy i v době, kdy jste daleko od domova.

Nový monitorovací systém dále obsahuje kameru s nočním viděním a technologii detekce pohybu SpaceSence. Díky tomu se mohou uživatelé cítit ve svých domovech bezpečně a komfortně.

Využijte sílu spojení světla a detekce pohybu k odrazení zlodějů

WiZ zpřístupňuje uživatelům funkci Home Monitoring ve svém systému inteligentního osvětlení, protože právě všudypřítomná světla jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak ochránit domov a odradit potenciální zloděje. Uživatelé tak mohou využít intuitivních funkcí, mezi které patří např. přizpůsobitelné monitorovací rutiny, které umožňují ovládat osvětlení i sledovat domácnost jediným kliknutím v aplikaci. Stačí vybrat požadovanou rutinu, aby systém věděl, že odcházíte, a tím aktivoval patřičná světla, která odradí nevítanou návštěvu. A váš domov je zabezpečen.

Aplikace WiZ vás může také upozornit na neočekávanou aktivitu ve vašem domě, což vám umožní okamžitě jednat. Díky funkci detekce pohybu SpaceSensese se stává každé kompatibilní svítidlo WiZ zároveň pohybovým čidlem, které detekuje každý pohyb v dané části domácnosti. Komplexní ekosystém WiZ poskytuje v kombinaci s novou interiérovou kamerou WiZ plné pokrytí celé domácnosti. Spotřebitelé mohou aktivovat monitorování pro celou domácnost nebo pouze v určitých oblastech a v případě potřeby jej rychle vypnout.

Abyste mohli zajistit bezpečnost svého domova i v době, kdy nejste doma, lze chytré osvětlení WiZ automatizovat pomocí tzv. simulace přítomnosti. Inteligentní systém napojený na zabezpečení totiž dokáže věrně napodobit vaši přítomnost doma rozsvěcením či zhasínáním světel. Můžete se navíc rozhodnout, jak bude osvětlení při detekci pohybu reagovat: může se rozzářit na plný jas, nebo jen blikat, případně zobrazí živé barvy apod.

Interiérová kamera WiZ dohlídne na váš domov

Důležitým prvkem nové produktové řady Home Monitoring je interiérová kamera WiZ. Ta umožňuje neustále kontrolovat a sledovat dění v domácnosti a upozorní vás na podezřelý pohyb či zvuk. Jakmile obdržíte oznámení, můžete otevřít aplikaci WiZ a získat živý obraz toho, co se u vás doma děje.

Interiérová kamera WiZ je vybavena nočním viděním, které se aktivuje při nízkém či špatném osvětlení, a navíc pomocí infračerveného záření osvětlí prostor, takže vám nic neunikne. Kamera také dokáže registrovat jakékoli náhlé hlasité zvuky a odeslat oznámení, když například zachytí rozbití okna nebo zvuky požárního či dýmového alarmu.

Díky řadě dalších funkcí, mezi které patří např. obousměrný přenos zvuku, detekce pohybu na základě snímků, široký pozorovací úhel až 120 stupňů, rozlišení Full HD a slot na SD kartu, je tato kamera ideální pro zabezpečení domova. Pokud nemáte s inteligentním ekosystémem WiZ žádné zkušenosti, startovací sada Home Monitoring Starter Kit představuje příležitost, jak začít s jednoduchým monitorováním domácnosti. Součástí balení této sady je nová WiZ interiérová kamera a Wiz svítidla.

Chytré osvětlení WiZ rovněž nabídne volitelnou službu předplatného, která zpřístupní další funkce jako např. možnost ukládat data z WiZ interiérové kamery do cloudu až na 30 dní, definovat zóny pohybové aktivity a/nebo zóny soukromí ve vybraných oblastech či spustit nahrávání manuálně během streamování z kamery.

A kolik to stojí?

WiZ Indoor Camera 2.199 Kč a WiZ a Home Monitoring Starter Kit 3.899 Kč.

Zveřejněno: 25. 05. 2023