Sluchátka Monolith přinášejí prostorový zvuk za dobrou cenu

Sluchátka Monolith M1000ANC od americké společnosti Monoprice přinášejí do vašich uší prostorový zvuk za dostupnou cenu.

Vyjdou na nějakých 130 dolarů, tedy v přepočtu asi tři tisíce korun. Pro prostorový zvuk využívají technologii od švédské firmy Dirac s názvem Dirac Virtuo. Ta slibuje více pohlcující zvuk pro posluchače, což však není jediným prodejním argumentem těchto sluchátek.

Dalším slibným údajem je 60hodinová výdrž baterie na jedno nabití, což je například dvojnásobek výdrže bezdrátových sluchátek Sony WH-1000XM4. Sluchátka se nabíjejí přes USB typu C a ke zdroji hudby je můžete připojit buďto přes Bluetooth 5 nebo klasicky kabelem s běžným 3,5mm jackem (tento kabel je součástí balení).

Součástí balení je i technologie aktivního potlačení šumu (ANC), přičemž sluchátka Monolith M1000ANC slibují potlačit až 35 dB z okolí. Ale k dispozici je i režim, ve kterém uslyšíte okolí, stačí jen umístit ruku na jeden náušník. Zatím jsme sice neslyšeli, jak tahle sluchátka zní, ale všechny výše uvedené specifikace zní velice slibně, včetně ceny.

Zveřejněno: 22. 03. 2022