Sluchátka od Googlu se dočkala aktualizace

Upgrade přes softwarovou aktualizaci je zajímavý způsob, jak rozšířit funkcionality různých zařízení, která by kvůli tomu bylo nutné za běžných okolností svolávat do obchodů.

Nejnovější aktualizace tohoto typu u sluchátek Google Pixel Buds A-Series s sebou přináší posílení výkonu včetně vylepšeného ovládání basů, kompenzace hlasitosti a bezproblémového a rychlého přechodu mezi (zdrojovými) zařízeními.

Pokud jde o basy, u těch nyní v mobilní aplikaci Pixel Buds můžete přepínat v rámci úrovní -1 až +4, podle toho, jak to právě lahodí vašemu uchu. Nová funkce kompenzace hlasitosti zase podle Googlu zlepšuje basy a výšky v nižších hlasitostech, čímž „přepisuje“ hluky z okolí. Tuto funkci můžete mít buď zapnutou nebo vypnutou, což si nastavíte opět ve zmíněné aplikaci.

A nakonec tu máme rychlejší přechod mezi zdroji zvuku. To znamená, že ve chvíli, kdy je poslední připojené zařízení nedostupné – například se mu vybije baterie nebo má vypnutý Bluetooth – začnou sluchátka po vyjmutí z dokovací stanice v okolí hledat předposlední připojené zařízení.

Zveřejněno: 14. 12. 2021