Sonus Faber má svůj první reproduktor na ven

Společnost Sonus Faber představuje svůj vůbec první outdoorový reproduktor. Novinka nese název Aster a k dispozici je v černém nebo bílém provedení.

Novinka je odolná vůči prachu a stříkající vodě dle standardu IP65 a instaluje se velice snadno. A to pomocí montážní konzole, přičemž samotný reproduktor lze naklánět v 15stupňových intervalech bez nutnosti cokoliv dále upravovat nebo utahovat.

Italský výrobce ve své tiskové zprávě tvrdí, že dva symetricky umístěné pasivní zářiče v reproduktoru dokážou posluchači přinést „ponoření se do hlubokých basů“ a „surrealistický posluchačský zážitek“.

Po designové stránce se jedná o reproduktor, který nenadchne ani neurazí. U interiérových reproduktorů přitom Sonus Faber navrhuje různé kreace, především ve dřevěném finiši, podle nichž se dá u některých modelů bezpečně poznat jejich původ. Je ale fakt, že u outdoorových reproduktorů se nejspíš designéři zas tolik „vyřádit“ nemohou.

Reproduktor Sonus Faber Aster bude na trhu k dispozici za vcelku příjemnou cenu 450 amerických dolarů, tedy v přepočtu přibližně deset tisíc korun.

Zveřejněno: 02. 02. 2023