Sony představuje prémiový smartphone Xperia 1 VI

Sony představuje prémiový chytrý telefon Xperia 1 VI vybavený teleobjektivem s optickým zoomem, který umožňuje fotografování na dlouhé vzdálenosti s vynikajícími detaily při přiblížení až 7,1× a využívá široké a uživatelsky přívětivé rozpětí ohniskových vzdáleností od 85 mm do 170 mm.

Objektiv přístroje zajistí, abyste zachytili nezkreslené snímky při každé ohniskové vzdálenosti, a umožňuje tvorbu profesionálních portrétů s nádherným bokeh efektem. Širokoúhlý 24mm objektiv je vybaven obrazovým snímačem „Exmor T for mobile“, který nabízí vynikající výkon při slabém osvětlení, vysokorychlostní ostření (autofokus) s využitím technologie sledování AF, která odhaduje pozici člověka pomocí umělé inteligence.

Displej smartphonu Xperia 1 VI posouvá zábavu na vyšší úroveň díky technologii úpravy obrazu pomocí umělé inteligence „Powered by BRAVIA®“, která na displeji reprodukuje obraz v kvalitě, jakou nabízí televizory BRAVIA od společnosti Sony. Také reproduktory byly vylepšeny tak, aby poskytovaly vynikající kvalitu zvuku.

Díky zkušenostem společnosti Sony v oblasti displejů, audia a mobilních her překoná novinka vaše očekávání v oblasti zábavy a nabídne dvoudenní výdrž baterie. Xperia 1 VI přináší kompletně prémiový zážitek z používání smartphonu.

Teleobjektiv s optickým zoomem má ohniskovou vzdálenost 85 mm až 170 mm, možnost makrofotografování s maximálním zvětšením přibližně 2× a minimální zaostřovací vzdáleností 4 cm, a to i bez speciálního makroobjektivu. Hlavní fotoaparát využívá technologii umělé inteligence, která rozpoznává lidskou postavu a umožňuje přesné sledování objektu při ostření i v náročných podmínkách, komplikovaných například překážkami, jež zakrývají výhled na snímaný objekt.

Displej smartphonu Xperia 1 VI je vybaven technologií BRAVIA a využívá technologii remasteringu pomocí umělé inteligence, která zlepšuje kontrast, barvy a jas. Pro snadnější sledování za jasných podmínek je nový displej 1,5krát jasnější než předchozí model. Nová technologie Sunlight Vision navíc zajišťuje lepší viditelnost ve venkovním prostředí.

Díky novému prémiovému zvukovému obvodu pro 3,5mm kabelová sluchátka, novému výkonnějšímu reproduktoru a inovativním zvukovým technologiím poskytne Xperia 1 VI veškeré hudbě prostor, čistotu a kvalitu, kterou si zaslouží, ať už prostřednictvím kabelových či bezdrátových sluchátek, nebo plnohodnotných stereofonních reproduktorů. Výkon reproduktorové jednotky byl výrazně posílen. Díky redukci zkreslení při vysokých hlasitostech a optimalizaci nízkofrekvenčního výstupu došlo k výraznému zvýšení hladiny akustického tlaku. Model tak přináší působivější zvukový zážitek, který vás pohltí.

Baterie podporuje rychlé nabíjení, kdy dosáhne přibližně 50 % kapacity za pouhých 30 minut, zatímco funkce Battery Care a Xperia Adaptive Charging zajišťují, že se baterie při nabíjení příliš nezatěžuje.

Funkce FPS Optimiser dynamicky optimalizuje využití procesoru a snímkovou frekvenci na základě herního prostředí. Dotykový vstup byl zdokonalen, nabízí tři rychlosti sledování a dvě úrovně přesnosti dotyku, což zajišťuje bezkonkurenční herní zážitek jak při hraní, tak při živém vysílání.

Xperia 1 VI má povrchovou úpravu zadního panelu s texturou, která nabízí pohodlí, funkčnost i krásu. Tato textura zajišťuje lepší úchop a díky mikrokonvexnímu povrchu z tvrdého skla a matné povrchové úpravě je odolnější proti otiskům prstů a poškrábání povrchu než jiné materiály.

Dodává se v různých barevných variantách, které budou ladit s vaším stylem: v černé, platinově stříbrné a khaki zelené .

Ceny a dostupnost

Xperia 1 VI bude k dispozici od poloviny června za doporučenou cenu 34.990 Kč. U vybraných prodejců bude možné Xperia 1 VI objednat ve startovací nabídce se sluchátky WH-1000XM5 v černé barvě v hodnotě 9.990 Kč. Nabídka platí do vyprodání zásob.

Zveřejněno: 13. 05. 2024