Sony představuje smartphony Xperia pro letošní rok

Společnost Sony představuje očekávané smartphony pro letošní rok, náležející standardně do řady Xperia – Xperia 1 V a Xperia 10 V.

Xperia 1 V navazuje přirozeně na loňský model 1 IV a hlavní novinky se týkají fotoaparátu, který využívá nový snímač pro mobilní fotografii s názvem Exmor T. Ten je podle výrobce 1,7× větší než senzor u modelu 1 IV. Uživatelé se mohou těšit například na lepší snímky v horších světelných podmínkách. Cílovou skupinou tohoto smartphonu jsou kromě jiného tvůrci obsahu a vloggeři.

Druhý z představených smartphonů je levnější, ale oproti svému předchůdci (Xperia 10 IV) se evidentně dočkal více vylepšení. Zmiňme třeba 6,1palcový OLED displej s poměrem stran 21:9, který je podle výrobce 1,5× jasnější, což má zajistit lepší viditelnost na denním světle. Vylepšení se dočkaly i stereo reproduktory, které jsou nyní hlasitější a mají vyváženější zvuk. A potěší také 3,5mm jack na sluchátka, kterého už se většina výrobců smartphonů vzdala. Novinka ale podporuje také LDAC přes Bluetooth.

Zveřejněno: 12. 05. 2023