Sony představuje svůj doposud nejvýkonnější telefon

Nejnovější Xperia PRO-I je doposud nejpokročilejším smartphonem v portfoliu společnosti Sony, který je určený především pro ty, kteří by se svým telefonem rádi pořizovali kvalitní fotografie a videa.

Smartphonem Sony Xperia PRO-I můžete pořizovat videa v rozlišení 4K při 120 snímcích za vteřinu (fps). Zároveň se jedná o první telefon, který využívá obrazový snímač Exmor RS typu 1.0 s autofokusem s fázovou detekcí. Optika je značky ZEISS Tessar a obrazový procesor je BIONZ X přímo z dílny Sony.

Kromě toho je novinka vybavena 6,5palcovým 4K HDR OLED displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz, 10bitovou hloubkou barev a 240Hz technologií redukce pohybového rozostření pro hry a videa.

Všechno pohání čipset Qualcomm Snapdragon 888 5G a k dispozici je i podpora technologie Heat Suppression pro zmírnění „tepelného stresu“ u baterie. Na své si přijdou i milovníci dnes již klasického audia díky integrovanému 3,5mm jacku na sluchátka. K podporovaným audio technologiím pak patří Dolby Atmos, 360 Reality Audio, LDAC pro bezztrátový bezdrátový poslech a Sony DSEE Ultimate pro škálování komprimovaných souborů.

Zveřejněno: 29. 10. 2021