Společnost QNAP vydává systém QuTScloud c5.1.0 Beta pro Cloud NAS

Společnost QNAP Systems vydala systém QuTScloud c5.1.0 Beta. Nejnovější operační systém pro QNAP Cloud NAS nabízí delegovanou správu pro zvýšení produktivity, vylepšuje File Station o optimalizovanou správu a vyhledávání souborů a podporuje AES-128-GMAC pro akceleraci podepisování SMB.

QuTScloud přináší revoluci v nasazování a správě podnikových dat pomocí cloudového NAS s ohledem na aplikace ve veřejných cloudech a lokálních hypervizorech. Jedná se o službu na bázi předplatného již od 4,99 USD měsíčně s větší flexibilitou implementace.

Klíčové nové funkce QuTScloud c5.1.0:

          Delegovaná správa zvyšuje produktivitu řízení a bezpečnost dat

Správci NAS mohou na ostatní uživatele delegovat 8 typů rolí s konkrétními oprávněními k úlohám správy a datům v NAS. Rostoucím organizacím pomáhá delegování rolí ulehčit práci při správě, aniž by došlo k omezení řízení přístupu k datům.

          File Station s vylepšenou správou a vyhledáváním souborů

Nové uživatelské rozhraní File Station umožňuje uživatelům rychle vyhledávat soubory, které byly nedávno nahrány, zpřístupněny a odstraněny, a také hledat soubory pomocí široké škály funkcí vyhledávání a třídění, které jsou poháněné fulltextovým vyhledávačem Qsirch.

          Podpora AES-128-GMAC pro akceleraci podepisování SMB

Systém QuTScloud c5.1.0 podporuje akceleraci podepisování AES-128-GMAC (pouze v klientech Windows Server 2022 a Windows 11), která nejenže výrazně zvyšuje účinnost podepisování dat oproti SMB 3.1.1, ale také zlepšuje využití procesoru systému NAS – a poskytuje tak nejlepší rovnováhu mezi zabezpečením a výkonem.

QuTScloud poskytuje uživatelům téměř identické uživatelské prostředí a služby jako operační systém QTS na fyzických zařízeních NAS. V App Center mohou uživatelé využívat řadu bezplatných i prémiových aplikací, které rozšiřují funkčnost systému QuTScloud a přidávají další funkce. Mezi klíčové funkce QuTScloud patří:

             Snadný přístup k souborům pomocí protokolů CIFS/SMB, NFS, AFP a iSCSI.

             Připojte k instanci QuTScloudu další cloudová úložiště (prostřednictvím HBS, HybridMount nebo VJBOD Cloud) pro centrální správu cloudových dat.

             Zefektivněte procesy zálohování a obnovy pomocí snímků a verzování.

             Rychlé vyhledávání souborů pomocí Qsirch – komplexního vyhledávače společnosti QNAP.

             Snadno vyhledávejte, sdílejte a automaticky organizujte fotografie pomocí QuMagie – aplikace pro správu fotografií s umělou inteligencí.

Další informace o QuTScloud naleznete na adrese: https://www.qnap.com/go/solution/qutscloud-overview/

Zveřejněno: 04. 09. 2023