Společnost Realme představila nejrychlejší magnetické nabíjení na světě

Značka smartphonů Realme se pochlubila nejnovějším řešením ze své dílny, které je podle výrobce dodnes nejrychlejším vyrobeným systémem magnetického nabíjení na světě.

Novinka dostala název MagDart a její součástí je 50W magnetická bezdrátová nabíječka. Vůbec prvním telefonem s Androiem a zároveň prvním z portfolia Realme, který magnetické nabíjení podporuje, je smartphone Realme Flash.

Ten je vybavený baterií s kapacitou 4500 mAh a díky podpoře bezdrátového 50W MagDart nabíjení se tahle kapacita dokáže z nuly na 100 dobít za necelou hodinu. Tedy téměř za stejnou dobu, za kterou tenhle telefon dokáže dobít klasická nabíječka Realme 50W SuperDart.

Samotná nabíječka MagDart je pak osazena aktivním vzduchovým chladicím systémem, jenž omezuje teplotu hlavní desky a cívky kompaktním a zároveň výkonným ventilátorem. Díky tomu je vysoký dobíjecí výkon možné udržovat po delší dobu.

Magnetická nabíječka MagDart Charger s výkonem omezeným na 15 W je zase podle výrobce nejtenčí magnetickou bezdrátovou nabíječkou na světě. Má jen 3,9 mm a je tak například o 26,4 % tenčí než nabíječka MagSafe od Applu.

Zveřejněno: 20. 08. 2021