Stereokamera Acer SpatialLabs Eyes zachycuje okamžiky a zážitky ve stereoskopickém 3D

Acer uvádí na trh SpatialLabs Eyes, stereokameru, která je nejnovějším přírůstkem do rodiny 3D zařízení SpatialLabs. Kompaktní 3D kameru využijí fotografové k pořizování působivých stereoskopických snímků a jejich prohlížení v pohlcujícím 3D zobrazení při integraci s dalšími produkty SpatialLabs.

S rozlišením osm megapixelů na čočku, vestavěným selfie zrcátkem a zpracováním odolným proti povětrnostním vlivům je kapesní stereoskopická kamera SpatialLabs Eyes skvělým společníkem pro zachycení okamžiků během vašich výprav do přírody. Ještě lepší možnosti fotografování poskytuje intuitivní nastavení, pečlivě kalibrovaný objektiv a pokročilý optický systém. Umožňuje tak zachycovat objekty s 3D hloubkou a detaily.

Pro snadné pořizování snímků je kamera SpatialLabs Eyes vybavena funkcemi automatického a dotykového ostření, které jsou dále vylepšeny elektronickou stabilizací obrazu (EIS) pro plynulé a stabilní záběry. Zkušenější fotografové ocení možnost manuálního režimu, který poskytuje flexibilitu při kalibraci nastavení ISO, vyvážení bílé a rychlosti závěrky pro lepší kontrolu nad obrazovým výstupem.

Vnější materiál fotoaparátu je lesklý s břidlicově černou vrstvou, zatímco kryt objektivu a kryt selfie zrcátka jsou pokryty hliníkovým obložením, které působí sofistikovaným dojmem. Díky svému elegantnímu vzhledu a inovativním funkcím si stereokamera Acer SpatialLabs Eyes Stereo vysloužila uznání odborníků na design a získala prestižní ocenění Red Dot 2024 a iF Design Awards.

Více než fotky: 3D streamování a videohovory v reálném čase

3D kamera SpatialLabs přesahuje rámec pouhého pořizování úžasných snímků a videí ve 3D. Umožňuje 3D streamování, vyprávění příběhů v reálném čase a umožňuje uživatelům sdílet svůj 3D obsah živě na YouTube a dalších streamovacích platformách pomocí nového přehrávače Acer SpatialLabs Player 3.0.

Ve třetím čtvrtletí budou k dispozici videohovory prostřednictvím widgetu SpatialLabs pro videokonference, který umožňuje poutavější 3D spojení ve vysokém rozlišení v aplikacích, jako jsou Teams (1080p), Zoom (720p) a Google Meet (1080p), přičemž jsou k dispozici přizpůsobitelné funkce hloubky, které během hovorů přidávají další vrstvy realismu.

Ať už uživatelé prohlížejí obsah na noteboocích nebo displejích Acer SpatialLabs, VR/AR headsetech nebo dokonce na 3D projektorech, SpatialLabs Eyes jim pomůže prezentovat rozmanitost a působivost 3D obsahu tak, jak bylo zamýšleno. Kamera je také vybavena funkcí galerie, kterou lze stáhnout, takže se uživatelé mohou zpětně podívat na své 3D portfolio a znovu si vychutnat své pohlcující 3D snímky.

Nová řada nástrojů pro vývojáře 3D obsahu a aplikací

Společnost Acer rovněž oznamuje rozšíření sady vývojářských nástrojů, včetně zásuvných modulů SpatialLabs Unreal 5.3 a Unity 2021.3 LTS a 2022.3 LTS. Ty budou tvůrcům 3D aplikací k dispozici od června tohoto roku.

Kromě toho bude uvedena na trh také nová aplikace SpatialLabs Model Viewer Pro, která je plně kompatibilní se zařízeními SpatialLabs Pro. Aplikace je navržena tak, aby vylepšila pracovní postupy a uživatelské zkušenosti s 3D obsahem díky novým funkcím přizpůsobeným komerční využitelnosti.

Ve spojení s podporou hlavních formátů 3D souborů a rozšířenou podporou na glTF umožňuje nový prezentační režim vývojářům kontrolovat, přizpůsobovat a prezentovat katalog modelů za účelem postupného prohlížení a úprav bez nutnosti vyvíjet projekty od začátku. Aplikace obsahuje funkce, jako je přidání virtuální točny, překryvy s jejich požadovanými logy a pozadími, stejně jako přizpůsobení s jejich preferovaným HDRI. Díky tomu je také ideálním řešením pro 3D instalace v předváděcích místnostech a profesionální prezentace. Další podrobnosti naleznete na webu vývojářů SpatialLabs.

Ceny a dostupnost

Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera (ASEC-1) bude k dispozici v regionu EMEA ve 3. čtvrtletí za cenu od 549 eur.

Zveřejněno: 03. 06. 2024