Streamování ve vysokém rozlišení pro váš Hi-Fi systém

Kanadská firma NAD uvádí nové zařízení pro streamování hudby ve vysokém rozlišení, model CS1, který rozšíří možnosti vašeho stávajícího Hi-Fi systému.

Novinka stojí jen 349 dolarů (při dnešním kurzu pod osm tisíc korun), ale výrobce přesto uvádí, že se můžete těšit na streamování na úrovni audiofilů. Ke špičkovým komponentům patří digitálně analogový převaděč Texas Instruments PCM5141 DAC.

Streamer CS1 je výhradně koncovým bodem, který na rozdíl od jiných řešení NAD nedisponuje streamovací platformou BluOS. Namísto toho podporuje streamovací protokoly třetích stran, jako jsou Google Cast, Apple AirPlay 2, Spotify Connect či Tidal Connect.

Díky tomu mohou uživatelé streamovat hudbu na streamer CS1 přímo ze zařízení na Androidu nebo Apple iOS a využívat nativní aplikace jednotlivých výrobců. U internetového připojení si pak můžete vybrat, jestli chcete využít Wi-Fi nebo naopak pevné připojení přes ethernetové rozhraní. K dispozici je mimo jiné také podpora DLNA a hudby ve vysokém rozlišení až do 24 bitů / 192 kHz.

Zveřejněno: 30. 01. 2023