TCL uvádí svoje vůbec první Fire TV

Výrobce televizorů TCL diverzifikuje svoje portfolio, do kterého přidává již třetí platformu. Konkrétně jde o Fire TV, která v nabídce doplňuje Roku OS a Android TV.

S platformou od Amazonu bude konkrétně k dispozici řada televizí CF6, přičemž se při spuštění bude jednat jmenovitě o 50 a 55palcové varianty. Jde o modely TV s VA LCD panely a prvními zeměmi, kde se TCL Fire TV objeví, budou Německo, Itálie, Španělsko a Velká Británie.

Televizory TCL CF6 se chlubí rozlišením 4K či podporou technologií HDR10+, Dolby Vision a Dolby Atmos. Zatímco Android TV využívalo TCL u svých televizorů více v Evropě, na americkém trhu se firma přikláněla spíše k Roku OS, což je systém, který je na našem trhu prakticky neznámý, respektive využívaný jen zlomkem domácností.

S využitím platformy Fire TV získají uživatelé přístup ke streamovacím službám, jako jsou Prime Video, Disney+, HBO či Netflix. Součástí balení je dálkové ovládání, které obsahuje čtyři sponzorovaná tlačítka a jeho součástí je i mikrofon. Ceny televizí TCL s Fire TV startují na 400 eurech, což je v přepočtu asi deset tisíc korun.

Zveřejněno: 01. 11. 2022