Tichá a výkonná klimatizace Panasonic Etherea Graphite Grey

Panasonic Heating & Cooling Solutions rozšiřuje řadu rezidenčních klimatizací Etherea o model s názvem Graphite Grey. Tato grafitově šedá klimatizace se nachází v nejvyšší energetické třídě A+++, nabízí velmi tichý provoz (hluk pouhých 19 dB) a navíc vestavěnou technologii nanoe X. Ta pomocí nanočástic čistí vzduch v domácnosti od různých typů škodlivin včetně virů, pylů či plísní.

Jednotky řady Etherea nabízí výkon v rozmezí 2–3,5 kW a jejich instalace je možná ve split i multi split provedení. Split systémy tvoří jedna vnitřní a jedna venkovní jednotka, zatímco multi split systémy mají jednu venkovní a až pět vnitřních jednotek. Představují tedy řešení pro několik místností rodinného domu či bytu.

Klimatizační jednotka Etherea také přichází s vestavěnou technologií nanoe X pro zajištění čistšího vzduchu v domácnosti. Ta generuje hydroxylové radikály OH, přirozeně se vyskytující v přírodě, jež dokážou zabránit množení virů, bakterií či plísní tím, že se váží na nežádoucí škodlivé částice obsažené ve vzduchu, které inhibují a rozkládají jejich buněčnou strukturu. Tyto volné radikály OH odeberou vodík z nežádoucí částice, následkem čehož se rozkládá buněčná struktura této částice a vzniká zcela neškodná molekula vody H2O obsažená ve vzdušné vlhkosti. Navíc nanoe X účinně redukuje zápach a poradí si i s tabákovým kouřem, který během dvou hodin odstraní z 90 %.

Jednotky Etherea jsou dodávány s vestavěnou Wi-Fi, která zpřístupňuje funkce pokročilého chytrého ovládání a hlasového asistenta. Jednotka se jednoduše spáruje s aplikací Panasonic Comfort Cloud.

Zveřejněno: 29. 06. 2022