TP-Link představil Wi-Fi 6 router se stabilním připojením

Společnost TP-Link představila další přírůstek ve svém portfoliu. Konkrétně se jedná o Wi-Fi 6 router TP-Link Archer AX23, který nabízí stabilní a plynulé připojení k internetu.

Dvoupásmový router Archer AX23 podporuje standard AX1800, což znamená, že maximální rychlost přenosu dat u něj činí přibližně 1,8 Gbit/s. Novinka se zajímavým designem nabízí ve frekvenčním pásmu 5 GHz rychlost 1201 Mbit/s a v pásmu 2,4 GHz rychlost 574 Mbit/s.

Na první pohled jsou pak patrné čtyři externí antény, které poskytují optimální pokrytí prostoru, ať už doma, v kanceláři nebo kdekoliv jinde. Díky dostatečné rychlosti je navíc připojení plynulé i při náročnějších on-line aktivitách, jako je streamování 4K videa nebo hraní on-line her.

K použitým technologiím pro vyšší efektivitu provozu patří například OFDMA pro možnost komunikace s větším množstvím koncových zařízení najednou. Anebo Beamforming čili modelování paprsku, který jen tak mimochodem snižuje spotřebu připojených mobilních zařízení při vyhledávání bezdrátového signálu.

Vše si nastavíte prostřednictvím mobilní aplikace Tether, která je jednoduchá na používání. Router Archer AX23 navíc spadá do sjednoceného meshového ekosystému s názvem TP-Link OneMesh, takže kompatibilita s dalšími zařízeními TP-Link je zajištěna.

Zveřejněno: 25. 08. 2021