TP-Link představil Wi-Fi 7

Společnost TP-Link celosvětově představila standard Wi-Fi 7 a produkty, které jej budou využívat. Wi-Fi 7 je nadcházející standard Wi-Fi, známý také jako IEEE 802.11be Extremely High Throughput (EHT). Funguje ve všech třech pásmech (2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz), aby bylo možné plně využít celé spektrum.

Zatímco Wi-Fi 6 byla postavena v reakci na rostoucí počet zařízení na světě, cílem Wi-Fi 7 je poskytovat maximální rychlosti pro každé zařízení. Pokud se potýkáte s neustálým ukládáním do vyrovnávací paměti, zpožděním nebo přetížením, router Wi-Fi 7 bude vaším nejlepším řešením.

Ačkoli Wi-Fi 6 poskytla o 37 % vyšší rychlosti oproti Wi-Fi 5, nemělo to takový dopad jako desetinásobné zvýšení rychlosti, které přineslo Wi-Fi 5. Rozdíl pramenil z původního záměru projektu Wi-Fi 6, jehož cílem bylo hlavně zlepšit efektivitu, než rychlost přenosu dat.

Wi-Fi 7 je naopak určena pro vyšší propustnost, která teoreticky vzroste na 480 % oproti současné Wi-Fi 6. Samozřejmě je zachována zpětná kompatibilita k předchozím standardům, takže lze připojit všechna současná zařízení.

Co Wi-Fi 7 nabízí?

S nadcházející 7. generací Wi-Fi přijde dokonalý online zážitek. Ve srovnání se stávajícím standardem Wi-Fi 6 bude Wi-Fi 7 až 4,8× rychlejší, její teoretická propustnost bude činit až 46 Gb/s. Latence bude nižší a díky 320 MHz širokému kanálu v 6GHz pásmu a MLO (Multi-Link Operation) poskytne Wi-Fi 7 až 5× větší kapacitu sítě pro připojená zařízení.

Zveřejněno: 15. 11. 2022