TP-Link představuje ultratenký dvoupásmový Wi-Fi 6 extender

TP-Link přináší na trh nový ultratenký Wi-Fi 6 extender AX3000, který spolupracuje s libovolným routerem. Jeho vlastnosti ocení především technicky zaměření zákazníci, ale i ti, kteří preferují minimalistický design.

Extender Archer Air E5 je důmyslně navržen tak, aby se bezproblémově připojil k existující Wi-Fi síti a její signál rozšířil a posílil. To vše v moderním standardu Wi-Fi 6, který je navržen tak, aby i při vysoké zátěži zvládal obsloužit větší množství zařízení včetně produktů chytré domácnosti. To vše s rychlostmi 2402 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Kompaktní rozměry extenderu, s výškou pouhých 8 mm, doplňují čisté minimalistické linie a tak přístroj padne jako ulitý do moderních interiérů. Na přední straně je WPS tlačítko s LED indikátorem a na spodní straně napájecí port USB-C. 

Vestavěné inteligentní antény používají chytré algoritmy pro detekci zařízení připojených k síti, které jsou zásobovány signálem tak, aby bylo dosaženo maximální kvality a rychlosti přenosu.

Archer Air E5 podporuje standard EasyMesh, který umožňuje s kompatibilním Wi-Fi routerem vytvořit jednotnou síť s jedním názvem, heslem a výhodami Mesh technologií. Signál tedy dosáhne třeba i na zahradu nebo na půdu či do sklepa.

Zveřejněno: 07. 09. 2023