TP-Link zvládá osvětlení i přes powerline

Powerline adaptéry už nějakou dobu umožňují přenos dat prostřednictvím stávajícího vedení elektrické energie. Tak proč je nevyužít třeba pro prvky chytré domácnosti?

Společnost TP-Link pro tyto účely nabízí například sadu TL-WPA8631P KIT, která zvládá rychlé přenosy dat po elektrické síti do 1300 Mb/s. Díky podpoře technologie OneMesh od TP-Linku je s kompatibilním routerem možné vytvořit meshovou síť, která přináší stabilní připojení v rámci celého pokrývaného prostoru.

Primárně je však powerline technologie určena k pokrývání těch oblastí domácnosti, do kterých jinak signál z běžného routeru nedosáhne. Ať už kvůli vzdálenosti nebo konstrukčním omezením (například železobetonové stěny).

Díky powerline můžete do vzdálenějších oblastí vašeho on-line prostoru dostat třeba chytrou žárovku TP-Link Tapo L530, která nabízí nepřeberně možností nastavení teploty barev, jasu i barevných odstínů – u těch si můžete vybrat celkově z 16 milionů barev. LED žárovka je zároveň dosti úsporná a je možné ji ovládat prostřednictvím mobilní aplikace Tapo.

Zdroj: TZ TP-Link

Zveřejněno: 03. 02. 2021