TV Tip: Chcete se bát? Pusťte si Rillington Place

Na kanále Epic Drama, který patří pod značku Viasat, si od 25. července můžete naladit třídílný dramatický thriller Rillington Place, natočený na základě skutečných událostí.

Série pojednává o muži jménem John Reginald Christie, který v krátkém čase zavraždil osm lidí, a nakonec se mu některé z vražd podařilo hodit na souseda, jenž byl za tento čin oběšen. Šlo o jeden z nejznámějších justičních omylů moderní Velké Británie, který se skutečně udál na přelomu 40. a 50. let 20. století.

Celé se to seběhlo v známé a klidné londýnské čtvrti Notting Hill, konkrétně na adrese 10 Rillington Place, kde Christie chladnokrevně znásilňoval a vraždil ženy, které k sobě přilákal pod záminkou ilegálního potratu. Těla těchto žen poté ukrýval na různých místech v domě a na zahradě.

Více o celém případu se dozvíte v seriálu Rillington Place, který odhalí i následnou Christieho manipulaci celým soudem i svými blízkými. Z vraha se tak rázem (a neprávem) stal korunní svědek. Nalaďte si 25. července ve 21.00 kanál Epic Drama a budete se bát.

Zveřejněno: 13. 07. 2021