Účty na TikToku čelí hackerským útokům, stačí otevřít zprávu a přijdete o účet

TikTok uvedl, že bezpečnostní problém umožnil hackerům ohrozit několik významných účtů, včetně účtů Paris Hilton, CNN a Sony.

„TikTok v posledních letech čelil nejenom žalobě ze strany americké vlády, ale také řadě hackerských útoků. Aktuálně mnoho významných tiktokových účtů, včetně CNN, Sony nebo Paris Hilton, hlásí, že ztratily přístup ke svému účtu, a to vše pouhým kliknutím na soukromou zprávu, která spustí škodlivý kód. Pokud máte účet na TikToku, okamžitě si ověřte, zda máte nastavené dvoufaktorové ověřování, a to ještě dřív, než otevřete jakoukoli zprávu. Podle posledních informací se malware šíří právě prostřednictvím soukromých zpráv v aplikaci TikTok a nevyžaduje stažení, kliknutí ani jinou interakci kromě pouhého otevření samotné zprávy. Nastavením dvoufaktorového ověřování přidáte k přihlašování další bezpečnostní krok, pomocí kterého byste měli zabránit krádeži účtu při aktuální vlně útoků,“ říká Petr Kadrmas, Beyond the Perimeter Security Expert, Eastern Europe z kyberbezpečnostní společnosti Check Point Software Technologies.

Zde je několik rychlých tipů, jak zabránit neoprávněnému přístupu k vašim účtům:

1.            Klikněte na TikToku na stránku pro zabezpečení účtu a aktivujte funkci pro přihlášení s ověřením. Pro aktivaci této bezpečnostní funkce budete muset zadat své telefonní číslo. Pokaždé, když se někdo pokusí přihlásit k vašemu účtu, pošle vám TikTok SMS s jednorázovým heslem, které je nutné zadat pro úspěšné dokončení přihlášení.

2.            Používejte silné, jedinečné heslo se speciálními znaky, nebo ještě lépe správce hesel.

3.            Pokud na svém účtu zaznamenáte jakoukoli podivnou aktivitu, okamžitě ji nahlaste na adrese support.tiktok.com.

„Je pochopitelné, že přidání další činnosti v podobě dvoufaktorového ověřování může některé uživatele zdržovat a odrazovat. Je ale potřeba zvážit, zda drobný krok navíc přece jen nestojí za výrazné zvýšení bezpečnosti služby, kterou používáte. Bez ohledu na to, zda se jedná o TikTok, e-mail nebo libovolnou jinou platformu,“ uzavírá říká Petr Kadrmas.

Doplňkové foto: Pixabay

Zveřejněno: 04. 06. 2024