Vertere vylepšuje svůj oceňovaný phono předzesilovač

Společnost Vertere Acoustics představila nový phono předzesilovač Phono-1 MkII L, který navazuje na stejnojmenný model z dřívějška.

Novinka vyjde na necelých 40 tisíc, což je v oblasti high-endového Hi-Fi poměrně pakatel. K vylepšením se řadí především ta okolo rozvržení vnitřní obvodové desky, což podle výrobce přináší „drobná, ale významná“ vylepšení zvuku.

Písmeno L v názvu je právě díky obvodové desce tvaru L, přičemž k provedeným změnám patří například přesun lineárního napájecího zdroje na hlavní PCB, zajištění stejné délky signálových stop, snížení impedance nebo přizpůsobení šířky stopy toku stejnosměrného proudu.

Na spodní straně těla přístroje se nachází nově organizované přepínače se spoustou různých možností přizpůsobení. Například tak máte k dispozici deset různých nastavení zisku (gain), 15 vstupních impedancí a devět nastavení kapacity.

Stejně jako předchozí generace je i tato vybavena speciálním spínačem se třemi polohami, který dokáže zredukovat případný brum ve vaší gramofonové sestavě.

Zveřejněno: 27. 07. 2022