Více než polovina majitelů Smart TV stále využívá boxy

Nová studie společnosti Hub Entertainment Research se zaměřuje na to, jakým způsobem spotřebitelé mezi 16 a 74 lety využívají streamovací boxy a chytré televize.

Zajímavé je, že zatímco chytré televize zvládnou streamovat obsah „samy od sebe“ bez použití dalšího dodatečného zařízení, více než polovina majitelé Smart TV ke streamování stále využívá tzv. dongly. Těmi myslíme streamovací krabičky, jako jsou Apple TV, Chromecast, FireTV nebo Roku.

Spotřebitelé využívají funkcionality Smart TV i streamovacích boxů podobně, problém je však v tom, že některé streamovací aplikace jsou pro platformy chytrých televizí stále nedostupné. Tři čtvrtiny uživatelů pak uvedly, že svoje streamovací boxy či chytré TV využívají i pro jiné použití než pro video, přičemž většina z nich na svých zařízeních přehrává hudbu.

Smart TV stále více získávají schopnosti online hraní, a to skrze cloud gaming, a některá zařízení ve formě streamovacích boxů jsou zase výkonnější než jejich předchůdci, a dokážou tak hry spouštět lokálně.

Zveřejněno: 27. 10. 2022