Vivo odhalilo časový plán uvedení systému Funtouch OS 14 na trh

V rámci svého závazku poskytovat nejlepší možný uživatelský zážitek bude společnost vivo od poloviny listopadu 2023 přinášet systém Android 14 do nových i stávajících zařízení vivo s uvedením systému Funtouch OS 14.

Nový operační systém společnosti, který se vyznačuje vylepšenou správou paměti, možnostmi multitaskingu, střihu videa, personalizace, větším soukromím a zabezpečením, přináší vylepšený uživatelský zážitek, navíc plynulejší než kdy dříve.

Operační systém Funtouch OS 14 zajišťuje plynulejší uživatelský zážitek novou technologií Smooth Envision – vylepšenou funkcí úspory paměti RAM, která přidává až 600 MB dostupného prostoru v operační paměti zařízením s konfigurací 8 GB a více. Vylepšená funkce malých oken navíc umožňuje uživatelům udržovat na pozadí až 12 aktivních malých oken, což přináší pohodlný a flexibilní multitasking. Díky ještě větší míře možností personalizace, jako je přizpůsobení hodin a písma, si uživatelé mohou operační systém zcela přizpůsobit svým potřebám. Navíc je nyní ještě snazší vytvářet jedinečný obsah díky rozšířeným možnostem editace videa přímo v systému. Součástí je třeba export videa v původní kvalitě, přizpůsobitelné nastavení kvality videa1 a 25 dalších filtrů pro snadnou editaci.

Ochrana soukromí a zabezpečení uživatelů

Systém Funtouch OS 14 přináší díky balíku funkcí pro ochranu soukromí a zabezpečení uživatelům větší klid. Nová funkce Smart Mirroring umožňuje uživatelům bezproblémově sdílet obrazovku bez obav, že se objeví oznamovací lišta a omylem odhalí jakékoli osobní údaje. Uživatelé mohou také dále zabezpečit své skryté fotografie pomocí dalšího kroku ověření heslem.

Časová osa uvedení systému Funtouch OS 14

Funtouch OS 14 bude jako aktualizace firmwaru k dispozici od poloviny letošního listopadu. Zpočátku bude systém uveden na trh v modelu X90 Pro a postupně se dostane k dalším evropským uživatelům.

Zveřejněno: 08. 11. 2023