Výkonné úložiště Synology o rozměrech stolního počítače

Společnost Synology představuje zařízení DiskStation DS1823xs+, výkonné řešení centrálního úložiště dat s rozměry stolního počítače. Nabízí kapacitu úložiště až 144 TB před rozšířením a je tedy ideální volbou pro konsolidaci nestrukturovaných dat v kancelářích a studiích, k zálohování serverů a koncových bodů v kancelářích, ke sdílení a synchronizaci souborů mezi zařízeními a místy nebo ke správě místního dohledu. Lze ho flexibilně nasadit tam, kde není k dispozici vyhrazená serverová skříň nebo datové centrum.

„Jako věžový server stolní velikosti je nové osmi šachtové zařízení DS1823xs+ velice výkonnou jednotkou, která dokáže zpracovat náročné pracovní zátěže i multitaskingové operace, jako jsou průběžné zálohování, archivace záznamů ze sledování a další,“ uvedl Julien Chen, produktový manažer společnosti Synology Inc. „Díky své velikosti a kapacitě je zařízení DS1823xs+ dokonalým řešením lokálního úložiště pro agilní firmy s omezeným prostorem k zálohování, ukládání a synchronizaci dat na pracovišti.“

Flexibilní, bezpečné a spolehlivé

Díky výkonu přes 3100/2600 MB/s sekvenčního čtení/zápisu a flexibilním možnostem konfigurace podporuje zařízení DS1823xs+ náročné aplikace v kreativních a na data orientovaných oborech. Výkon náhodného vstupu/výstupu lze zvýšit přidáním rychlých svazků úložiště M.2 NVMe nebo SATA SSD nebo vyhrazením disků SSD jako mezipaměti pro čtení/zápis pro svazky HDD. Vestavěná rychlost připojení 10GbE a až čtyři volitelné porty 1/10/25GbE nebo Fibre Channel podporují aplikace vyžadující velkou šířku pásma, a navíc lze v případě nárůstu objemu dat k zařízení DS1823xs+ přidat rozšiřovací jednotky Synology DX5174 a dosáhnout tak celkové kapacity úložiště až 324 TB.

Zařízení DS1823xs+ je dodáváno se systémem DiskStation Manager (DSM), což je operační systém společnosti Synology v prohlížeči, který zjednodušuje vzdálenou správu pomocí výkonných řešení správy, ochrany dat a údržby. Patří mezi ně vzdálená výměna disků, cloudové monitorování stavu a zabezpečení systému distribuovaných serverů a port pro správu připojení mimo pásmo (OOB), který umožňuje vzdálené restartování, resetování a řešení problémů i v případě, že je systém vypnutý. Aby se minimalizovaly výpadky, je možné dvojice serverů nastavit v konfiguraci aktivní – pasivní.

Multifunkční datová platforma

Služba Synology Drive umožňuje uživatelům přístup k souborům, jejich sdílení a synchronizaci mezi počítači se systémy Windows a Mac a mobilními zařízeními, zrychlení spolupráci mezi pobočkami a vzdálenými zaměstnanci a synchronizaci nebo distribuci souborů mezi kancelářemi po celém světě. Prostřednictvím služby Hybrid Share mohou firmy využít výkon cloudu k účinné synchronizaci dat mezi pobočkami a k rozšiřování úložiště na vyžádání. Většina dat je bezpečně uložena v datových centrech Synology C2 a na lokálních serverech Synology se udržují mezipaměti často používaných souborů, čímž je zajištěn spolehlivý přístup rychlostí místní sítě.

Zjednodušení zálohování dat

Pomocí služby Active Backup Suite lze do zařízení DS1823xs+ konsolidovat zálohy počítačů se systémy Windows, Mac, koncové body se systémem Linux, servery, systémy Synology, virtuální počítače se systémy VMware a Hyper-V a platformy Microsoft 365 a Google Workspace. Přírůstkové zálohy zkracují dobu zálohování, možnosti rychlého obnovení pomáhají organizacím minimalizovat hodnoty RTO a výkonná deduplikace dat dramaticky snižuje spotřebu prostoru v úložišti.

Soubory a jednotky LUN uložené v zařízení DS1823xs+ lze chránit před útoky ransomwarem a dalšími hrozbami pomocí téměř okamžitých snímků ve službě Snapshot Replication a minimalizovat tak využití úložiště a hodnoty RTO. Služba Hyper Backup5 umožňuje bezpečné zálohování dat do celé řady cílů, například vzdálených serverů, cloudového úložiště nebo externího média.

Všestranná platforma pro sledování pomocí videa

Služba Surveillance Station společnosti Synology byla navržena především pro firmy a představuje výkonný a flexibilní systém pro správu videa s podporou více než 8300 ověřených IP kamer a zařízení ONVIF. K zařízení DS1823xs+ lze přidat až 75 kamer a vzájemným propojováním serverů pomocí vestavěného systému Central Management System lze provádět i rozsáhlejší nasazení. Široká nabídka intuitivních nástrojů pro monitorování, správu a analýzu určených pro počítače i mobilní zařízení umožňuje uživatelům zabezpečit svůj majetek bez ohledu na to, kde se právě nacházejí.

Zveřejněno: 02. 03. 2023