Vytvořte Wi-Fi síť svým seniorům

Pokud senioři ve vaší rodině ještě nemají přístup k internetu, můžete jim vytvořit jednoduchou bezdrátovou síť. Není to vůbec drahé a náročné.

Senioři totiž nepotřebují streamovat video v 8K ani hrát nejnovější on-line hry. Úplně jim stačí stabilní připojení na videohovory a chatování s rodinou. Zkrátka na komunikaci, kterou klidně zvládne i starší standard Wi-Fi 4.

K tomuto účelu vám bude stačit vhodný router. Jednoduchou a funkční Wi-Fi síť můžete postavit třeba i na těch nejzákladnějších routerech značky Mercusys, mezi které patří modely MW305R nebo MW301R. Přenosová rychlost u nich činí maximálně 300 Mbit/s, což znamená možnost streamování HD videa nebo stahování velkých souborů.

Vyšší rychlosti dosáhnete třeba s modely, které už podporují standard Wi-Fi 5, tedy 802.11ac. K těm patří třeba Mercusys AC10 či AC12. Maximální rychlost u obou činí zhruba 1,2 Gbit/s a čtyři antény s vysokým ziskem zajišťují stabilní signál.

Pokud už váš dědeček či babička doma internet má, jenže mu signál nedosahuje do všech koutů domácnosti, můžete jim připojení na větší plochu rozšířit s využitím Wi-Fi extenderu (opakovače). Zde doporučujeme model Mercusys ME10, kterým dokážete snadno eliminovat zóny bez pokrytí Wi-Fi, zejména prostory, které byly dříve nedostupné nebo byly po kabelu jen obtížně připojitelné.

Zveřejněno: 01. 03. 2022