Wi-Fi mesh s Wi-Fi 6 a rychlostí až 3 Gbit/s

Mercusys uvádí na trh AX3000 Wi-Fi Mesh systém Mercusys Halo H80X (trojpack), díky kterému můžete ve své domácnosti či kanceláři vytvořit stabilní unifikovanou bezdrátovou Wi-Fi síť s jediným názvem a heslem pro celý pokrytý prostor, a vychutnat si tak domácí zábavu bez zpoždění, s rychlostí až 3000 Mbit/s a v designově povedeném a minimalistickém balení.

Jednotná síť s roamingem

Mesh systém je dvoupásmový, přičemž každé ze dvou podporovaných pásem můžete využít k odlišným online aktivitám. Ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz se můžete připojit rychlostí 574 Mbit/s a surfovat na internetu, číst e-maily nebo streamovat hudbu. Datově náročnější aktivity zvládne pásmo 5 GHz, u kterého v případě modelu Halo H80X získáte rychlost až do 2402 Mbit/s. S touto rychlostí si už zahrajete online hry, můžete streamovat video i ve vyšším rozlišení a nemusíte se bát videokonferencí s kolegy.

Hlavní výhoda mesh systému spočívá v tom, že takové řešení se skládá z plnohodnotných přístupových bodů, které jsou na jedné úrovni, vzájemně zaměnitelné a nezáleží tedy na tom, ke kterému z nich jste právě připojeni. Jako uživatel to vlastně ani nepoznáte, protože přechod mezi signály jednotlivých přístupových bodů je zcela plynulý a bez jakýchkoliv „zadrhnutí“.

Nemusíte se tedy obávat, že by vám zamrzl videohovor v okamžiku, kdy se smartphonem v ruce přecházíte z jednoho patra domu do druhého. Přepínání koncového zařízení z jedné jednotky na druhou probíhá automaticky. Díky pokročilé technologii mesh můžete vytvořit sjednocenou domácí síť s jedním názvem – SSID – a heslem, a to pro všechny připojené přístupové body. Koncová zařízení jsou s těmito přístupovými body propojená pomocí technologie Beamforming čili modelování paprsku. Stabilnější signál pak znamená i menší nároky na baterii koncových zařízení, a tak i jejich vyšší výdrž na jedno nabití.

Pomocí trojice jednotek, která jsou součástí balení, můžete pokrýt prostor až 650 metrů čtverečních. Výsledná vysokorychlostní síť Wi-Fi eliminuje mrtvé zóny pokrytí ve vaší domácnosti.

Společně s Wi-Fi mesh systémem Mercusys Halo H80X získáváte i tři gigabitové porty na jednu jednotku Halo. Takové připojení si lze představit u herních konzolí, televizí nebo stolních počítačů.

Snadné nastavení i správa domácí sítě

Veškerá nastavení probíhají skrze intuitivní mobilní aplikaci v češtině i slovenštině a umožňuje komplexní konfiguraci domácí bezdrátové sítě. Co se týče správy sítě, je k dispozici komplexní a robustní rodičovská kontrola, ale i možnost vytvoření samostatné sítě pro hosty nebo technologie řízení síťového provozu QoS (Quality of Service). Ta upřednostní zvolená zařízení a zvýší rychlost jejich připojení.

Jednoduché rozšíření

Jestliže by vám tři jednotky náhodou nestačily, můžete svoji síť libovolně rozšiřovat o další jednotky libovolných meshových zařízení řady Halo. Jediným omezením je, že vzájemně nemohou spolupracovat jednotky Halo řad H a S.

Zveřejněno: 19. 08. 2022