Z TV a monitorů Samsung mizí další funkce Google

Z televizí a monitorů značky Samsung postupně mizí funkce Google. O aplikaci Google Play Movies nebo asistentovi Google jsme už věděli. Přibývají ale další.

Z chytrých televizí od Samsungu zmizí také aplikace pro videokonference Google Meet (dříve Google Duo). Ta se přitom na televizory z let 2021 a 2022 dostala teprve v říjnu 2022 a později byla rozšířena i na televize Samsung z roku 2023. K dispozici byla i na chytrých monitorech jihokorejské značky, které běží na platformě Tizen.

Po roce a půl tahle aplikace na zařízeních Samsungu končí, a to s konečnou platností k 9. březnu 2024. Uživatelé se to dozvěděli z oznámení, které jim „vyskočilo“ přímo v rámci aplikace. Stažena už byla i stránka podpory na webu Samsungu, která se Google Meet týká. Podle všeho to vypadá, že se Google chce orientovat více na svoje platformy Android TV a Google TV.

Podpora z televizí Samsungu zmizí také pro kamery a domovní zvonky Ring – týká se to televizí Samsung pro roky 2018 až 2021. Stalo se tak už k 13. únoru.

Zveřejněno: 16. 02. 2024