Zatím největší Mini LED televizor představuje Hisense

Čínská značka Hisense se blýskla prozatím největším televizorem na světě, jehož panel funguje na principu technologie Mini LED.

Model Mini LED TV Hisense U8K byl nedávno představen ve variantě se 65palcovým panelem. Ovšem nyní výrobce přichází s obří, 100palcovou variantou této televize. Sto palců je pro představu 254 cm, tedy více než 2,5 metru!

Konkurenční TCL se ovšem podle portálu What Hi-Fi chystá kontrovat se 115palcovou úhlopříčkou Mini LED televize, takže jsme napjatí, kde to skončí.

O modelu Hisense U8K pak víme ještě to, že podporuje herní funkce, takže se pravděpodobně dobře dá využít i pro gaming. Z podporovaných funkcí zmiňme VRR (variabilní obnovovací frekvenci) s maximálně 144 Hz, ALLM (automatický režim nízké odezvy), AMD FreeSync Premium nebo Dolby Vision Gaming.

Výrobce u své nové televize slibuje maximální jas přesahující 1500 nitů a dále více než 1600 zón lokálního stmívání (local dimming). Stejně jako 65palcová varianta pak i ta 100palcová zvládne přehrávat vizuální obsah v IMAX Enhanced a Dolby Vision.

Zveřejněno: 11. 09. 2023